13 Temmuz 2016 Çarşamba

Limonlu Posset





Merhabalar; 
Ramazandı bayramdı derken paylaşımlara baya bir süre ara vermek durumunda kaldım. Ama tabiki bu dönemde araştırdım, yeni kaynaklar edindim ve yaza hazır biçimde karşınızdayım...

Bugün paylaşacağım tarif tam olarak yaza uygun ve gerçekten çok çok basit. Posset bir İngiliz tatlısı hatta bazı kaynaklarda bu yiyeceğin tedavi amaçla yapıldığıda söyleniyor. Fakat neyi tedavi ettiğine ulaşamadım :) 

Posset limon gerçekten yoğun limon tadına sahip ama ben ekşiden hiç hoşlanmayan biri olduğum halde benim çok hoşuma gitti. 

Ülkemiz pasta malzemesi açısından gelişmeye başlasada hala bazı pastacılık malzemelerine ulaşamıyoruz. Yabancı kaynak takip etiğinizde heavy cream, double cream, single cream gibi tabirlerle karşılaşıyorsunuz. bunların ülkemizdeki karşılığını bulmakta tabi ki kolay değil. Bu tarifte aslında double cream kullanılıyor ve tabi ki bizde bu şekilde aradığınızda bulmanız mümkün değil ama ben buldum :) ha gösterdiğim ürünü de bulamasanız korkmayın çözümü var. Bildiğimiz kaymak ve kremayı karıştırdığımız zaman aynı sonucu alacağız. Açıklaması yapımından fazla sürdü hemen malzemelerle başlayalım... 

Double cream yerine kullandığım malzeme Pınarın Süt Krem adlı ürünü. Aslında ekmeğe sürülmek için yapılmış ama double creame de çok benziyor.Resmide aşağıda.



Malzemeler;

400 gr double cream (Ya da 100 gr krema 300 gr kaymak)
100 gr limon suyu
125 gr şeker
süslemek için ve isteğe bağlı içine eklemek için limon rendesi 


Yapacağımız şey o kadar basit ki mutfakla hiç ilgisi olmayan biri bile bu tarifi çok rahat uygular. Öncelikle double cream i yada krema kaymak karışımını, şekeri, limon rendesini ocakta kaynatıyoruz. 


Kaynamaya başladıktan sonra altını en kısığa alıp 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra başka bir kaba alıp ilk sıcağını atması için biraz karıştırıyoruz.


ilk sıcağını attıktan sonra limon suyunu ekleyip hemen karıştırıyoruz. Çünkü limon kremayı kesip daha kıvamlı olmasını sağlayacak. 




En son kıvam aşağıdaki gibi


Porsiyonlayıp üzerini limon rendesi ve nane ile süslüyoruz. İşte bu kadar... 


Afiyet olsun...

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder