12 Ekim 2016 Çarşamba

Muzlu Ekmek (Banana Bread)








Merhabalar;

Bugün sizinle paylaşacağım ürünüm ekmekle kek arası muhteşem lezzetli bir klasik. Bu ekmeği kahvaltılarda tercih edebileceğiniz gibi çayın yanında da servis edebilirsiniz. çok basit ve lezzetli bu tatlıyı yapmaktan ve yemekten keyif alacağınıza eminim...


Malzameler;


375 gr ekmeklik un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 çay kaşığı tuz
125 gr ceviz
3 yumurta
3 adet orta boy muz
1 limonun suyu ve rendesi
125 gr zeytinyağı
200 gr beyaz şeker
100 gr esmer şeker



Aslında yapımı oldukça basit. Kurular bi tarafa sıvılar bir tarafa en son iki karışımı birbirine yedirip 180 derecede pişiriyoruz 
:)

Ben yinede size ayrıntı vereceğim tabiki...

Öncelikle muzları ufak parçalar halinde bir kaba koyuyoruz üzerinede yumurtaları ekliyoruz ve hafif ezerekten karıştırıyoruz.




Sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve zeytin yağını ve şekerleri ekliyoruz.



birbirine iyice karıştırıyoruz ve bu karışım beklerken kalan tüm kuru malzemeyi (un, tuz, kabartma tozu, tuz, vanilin, tarçın, ceviz) bir kapta birbirine yediriyoruz.


Sonra iki karışımı spatula ile birbirine yediriyoruz.



180 derecelik fırında içi iyice pişene kadar pişiriyoruz. 


Kabından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz...



Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder