31 Ağustos 2016 Çarşamba

Focaccia







Merhabalar;
Bir kaç haftadır ekmekten gidiyorum farkındayım ama bu tam olarak ekmek sayılmaz. Çayın yanında peynirle tüketebileceğiniz mis gibi zeytinyağlı, biberiyeli ve zeytinli bir focaccia tarifi vereceğim sizlere. İlla benim kullandığım ek malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz. Kuru domatesi sıcak suda bekletip içine kullanabilirsiniz, sarmısak kullanabilirsiniz, yeşil zeytin, kekik vs. tamamen damak zevkinize bağlı. 



Malzemeler;

250 gr un
150-170 gr su
10 gr zeytinyağı
5 gr tuz
5 gr instant maya
Zeytin
Biberiye
Taze fesleğen
Ekstra zeytinyağı



Yapacağımız işlem çok basit. Un, zeytinyağı, maya, tuz ve suyu 10 dakika iyice yoğuruyoruz, sonra içine ek malzemelerimizi ekleyip karışana kadar tekrar yoğuruyoruz. Ayırt edici özelliği bu noktadan sonra başlıyor. Borcam, kek kalıbı artık neyde pişireceksek zeytinyağıyla iyice yağlıyoruz, hamuru dibe yayıyoruz. Hamurun üstünüde yağlayıp yarım saat üzerini bir bezle kapatıp mayalıyoruz.



Yarım saat mayaladıktan sonra parmaklarımızla hamuru bir miktar söndürüyoruz.





Bir yarım saat daha mayalıyoruz. En son üzerine biraz daha biberiye serpiştirip 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.



Afiyet olsun...
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder