13 Mayıs 2016 Cuma

Vegan Hindistan Cevizi Sütünden Puding



Merhabalar  arkadaşlar;
Bu tarif o kadar basit ki fotoğraflarla anlatma gereği duymayacağım. Aslında evde hindistan cevizli cup cakeimin ganajı için kullandığım hindistan cevizi sütünden kalmıştı ve açıldığından itibaren iki gün içinde tüketilmesi gerekgitiğinden böyle bir pudingle değerlendirdim.

Malzemeler;
350 gr hindistan cevizi sütü
25 gr mısır nişastası
80 gr şeker
süslemek için hindistan cevizi


Hindistan cevizi sütünü şekerle kaynatıyoruz. Mısır nişastasını 2-3 çorba kaşığı su ile çözdürüyoruz. süt kaynayınca sulandırılmış mısır nişastasını ekliyoruz. koyulaşıp tekrar kaynayınca kaselere bölüp soğuyunca arzuya göre süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder